Hjärtligt välkomna som aktieägare i I Love Lund. Vi delar nu glädjen av att tillsammans ta första spadtaget för framtidens finansiella Lund. Vi har lyckats få en mycket gammal idé att kännas re-revolutionerande – dvs självklarheten att investera och förvalta inkluderande för alla och envar i sin hemregion. Tack.

En Lidnersk knäpp..
…i skymningen den andra juni i år gav upphov till alltsammans. Kombinationen av jubeldoktorer som bussats hem från Domkyrkopromoveringen till nyheten att Lund faller i konkurrenskraft och den självupptagna maktelitsdekadensen i huvudstaden fick bägaren att rinna över. Svärdet drogs ur stenen och nävar knöts. Sven och jag bestämde oss för att göra slag i saken och försöka återta den ekonomiska makten till lokalplanet, där den hört hemma genom årtusenden. Det sluttande planet mot nedgång och förfall behövde avvärjas och när vi såg oss omkring och hörde oss runt tyckte alla lika. Alla.

Systemkritiskt revolutionerande..
…och innovativa är ILL också: vi avhelgar doktrinen om den centraliserade marknadsplatsen som suger investerarkapital från hemregionen till enhetsstatens mitt. Med allas vårt kapital och med allas vår kompetens och med allas vårt nätverk hoppas vi det är möjligt att vända trenden. Men vi måste bli mången fler för att lyckas med mer än att uti lundamyllan bara bli rika, och även berika.
Här andas framtidsoptimism…
…och således drar vi på med en kärleksförklaring rakt in i varumärket – I Love Lund.
Frustration och missräkning är ju mindre vackra känslor att bygga på. Namnet anses säkert itchykitchy för en del medikofiler – men vad sant och äkta äro är trovärdigt. Och ni glömmer det aldrig.

Första emissionen
…gick av stapeln under fjärde kvartalet i år. Och den första kohorten av Lundavänner bjöds upp till
(krigs-)dans och ni alla gick faktiskt från ord till handling. Det är ni kära aktieägare. Som långvarig entreprenör och street fighter inom den finansiella sektorn kan jag intyga hur viktigt det är med den första rundans investerare. Synliggörandet är lika viktigt som våra investeringar, samarbetspartners och planer.

Blod, svett & tårar
…har utlovats men än är allt, faktiskt, enbart inspirerande, upplysande och roligt. Cocktailfasen av bolagsbyggandet är här! Nätverket byggs ut, potentiella investeringsaktörer möts och blöts och framtidsplaner för investeringar och affärsutveckling smids. Kostnadsprofilen är mer än återhållsam och det tycks som utvalda grupperingar av lundabor så smått börjar ta notis. Och ändock har vi hittills hållit låg profil. Ingen hemsida, ingen reklam, ingen logga. En genomtänkt strategi för att säkerställa kvalitet över tid. I sinom tid skall vi bli mer publika – men inte riktigt än.

Who’s Who in Lund
…är ni, och Sven Johansson och jag vill vid namns nämnande tacka er alla:
Christina Jonung
Lars Jonung
Fredrik Werneman
Anders Dahlin
Per Olof Hammarlund
Magnus Brommesson
Kamen AB
Rita Mikulenaité
Joakim Falkäng
Ari-Pekka Hildén

Ni inspirerar andra att följa upp. Ni ger tvehågsna trygghet att hänga på. Modet att ta sats. Ni möjliggör för oss att ta nästa steg i utvecklingskurvan. Ni är Först, och Störst. Ett positivt följdproblem har uppstått: en andra emission blir nödvändig under nästa kvartal eftersom alltfler knackar på dörren och visar intresse att hänga på. Trevligt värre.
Sven och jag ser fram mot spännande år med er, och fler, tillsammans. Med den ödmjukhet och klara visdom som helt naturligt präglar alla oss lundabor lovar vi inget utom…
…Uppåt & Framåt 2018!
I Love Lund,

Björn Englund, Superkargör

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.